Kilo červeného rybízu dáme do hrnce a promícháme se 600 g cukru, nejlépe tmavého. Necháme hodinu odpočinout, přidáme kousek celé skořice a tři hřebíčky a vaříme deset minut. Horké plníme do vyvařených sklenic, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak vychladnout.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ČERVENÝ RYBÍZ JAKO BRUSINKY
Brusinek v našich lesích ubývá, já si ještě pamatuju, že jich bylo skoro tolik jako borůvek a to hlavně v Jižních Čechách. Ale červený rybíz na způsob brusinek taky není k zahození a vyjímat se bude i ve veganské svíčkové 
Kilo červeného rybízu dáme do hrnce a promícháme se 600 g cukru, nejlépe tmavého. Necháme hodinu odpočinout, přidáme kousek celé skořice a tři hřebíčky a vaříme deset minut. Horké plníme do vyvařených sklenic, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak vychladnout.
Kilo červeného rybízu dáme do hrnce a promícháme se 600 g cukru, nejlépe tmavého. Necháme hodinu odpočinout, přidáme kousek celé skořice a tři hřebíčky a vaříme deset minut. Horké plníme do vyvařených sklenic, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak vychladnout.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Rybíz á la brusinky dělá moje babička a kam se hrabou brusinky, toto je tisíckrát lepší! :)
OdpovědětVymazat