OVESNÁ KAŠE S MALINAMI

Klasická ovesná kaše se dá připravovat na mnoho různých způsobů a nejlepší je s čerstvým ovocem (ideálně ze zahrady). A k tomu je samozřejmě nejvhodnějším obdobím léto.
Jedna porce: 50 g ovesných vloček promícháme se dvěma lžícemi chia semínek a tekutou částí z plechovky kokosového mléka. Necháme nabobtnat několik hodin, nejlépe přes noc, abychom měli ráno skvělou snídani. Vmícháme dvě vrchovaté lžíce tuhé části kokosového mléka a velmi krátce povaříme, stačí minuta nebo dvě. Můžete si kaši dát i nevařenou, ale já preferuji teplou. Osladíme oblíbeným sladidlem, já jsem sladila rýžovým sirupem. Na talíři hojně sypeme čerstvými malinami a ozdobíme lžičkou strouhaného kokosu. Ráno bude hnedle veselejší.



Žádné komentáře:

Okomentovat