ZELENINA ZAPEČENÁ V TĚSTÍČKU

Velmi dobrý, jednoduchý recept, doporučuji.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme dva pokrájené pórky, 300 g mrkve, 100 g petržele a a 150 g celeru – vše nastrouhané na hrubém struhadle. Osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a dusíme asi 10 – 15 minut do poloměkka ve vlastní šťávě, často mícháme.
Rozkvedláme 300 ml rostlinného mléka, sůl, ½ lžičky jedlé sody, 3 lžíce oleje, 3 lžíce hrachové mouky (Hrašky), bylinky sušené či čerstvé (oregano, dobromysl,tymián, bazalka), a 100 g celozrnné špaldové mouky. Těstíčko nalijeme na zeleninu, zlehka promícháme a pečeme při 200 stupních asi 40 minut dozlatova. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat