PAPRIKOVÝ SALÁT S MANDLOVÝM TOFU

Mandlové tofu seženete v prodejnách DM drogerie, ale klidně použijte jiné ochucené a pevné tofu, které se nerozpadá.
Nakrájíme 3 šalotky na kolečka a 200 g mandlového tofu na malé kostičky a společně je osmahneme na lžíci oleje dokřupava.
V míse promícháme 2 špičaté červené papriky nakrájené na kolečka, 100 g špenátových lístků a 2 nakrájené naťové cibulky. Uvaříme 150 g tarhoni (to jsou drobné kulaté těstoviny), v cedníku je propláchneme studenou vodou a přidáme ji do mísy. V misce rozmícháme 2 lžičky Tahini, 1 lžičku hořčice, ½ lžičky pálivé pasty Sambal oelek, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce oleje z praženého sezamu (dodá zajímavou příchuť) a 2 lžíce bílého vinného octa. Zálivku vmícháme k zelenině, přidáme vychladlé tofu a necháme krátce odležet.


Žádné komentáře:

Okomentovat