Další z jednoduchých a moc dobrých receptů do Remosky, omáčku ale můžete v klidu připravit v hluboké pánvi na plotýnce.
Na několik hodin namočíme 50 g sušených rajčat, jakmile změknou, slijeme je a nakrájíme. Do Remosky nalijeme lžíci olivového oleje, na něj nasypeme na půlkolečka nakrájenou velkou cibuli a 200 g nakrájených žampionů. Pečeme za občasného promíchání 30 – 40 minut. Vmícháme dvě lžíce rajského protlaku a nakrájená sušená rajčata. Osolíme, okořeníme směsí na špagety a ještě chvíli společně dusíme. Můžeme trochu podlít vodou, pokud je to třeba. Zjemníme 150 ml rostlinné smetany a nakonec v omáčce necháme rozpustit 80 g strouhaného rostlinného sýru (použila jsem „rýs“ jménem Čeněk z Rysarna.cz, z jejich tvrdých „rýsů“ mi chutná nejvíc). Uvaříme 200 g oblíbených těstovin a vmícháme je do omáčky spolu se 100 g polníčku.
Žádné komentáře:
Okomentovat