CIZRNA S LILKEM

100% vegan.
200 g cizrny namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu vyměníme a uvaříme ji do měkka.
Dva lilky nakrájíme na kostky, promícháme se solí a dáme do cedníku na půl hodiny vykapat. Propláchneme a necháme oschnout na utěrce. Čtyři cibule zvolna osmažíme na dvou lžících oleje dozlatova, trvá to dost dlouho, tak to udělejte s předstihem. 
Ve velké pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a necháme na něm změknout dvě velké červené cibule pokrájené na proužky a čtyři stroužky česneku. Přidáme lžičku mletého kmínu, lžičku mleté skořice a lžičku mletého koriandru. Chvíli mícháme, dokud koření nezačne intenzivně vonět a přidáme lilek. Pět minut opékáme, vmícháme uvařenou cizrnu, 800 g krájených rajčat (můžou být i z plechovky), osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Na talíři zdobíme osmaženou cibulkou. Jíme s chlebem nebo s rýží.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat