Ušleháme 4 celá vejce a 100 g třtinového cukru do pěny, vešleháme 250 ml mléka, 100 ml oleje, 140 g kukuřičné mouky, 180 g celozrnné špaldové mouky a 3 lžičky kypřicího prášku. Těsto nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech (asi 25/40 cm) a rovnoměrně pokapeme čokoládovým pudingem uvařeným z 500 ml mléka, 30 g třtinového cukru, 40 g kukuřičného škrobu a 30 g kakaa. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů půl hodiny. Vychladlý koláč potřeme krémem: 500 ml hustého smetanového bílého jogurtu ušleháme se lžící moučkového cukru, lžičkou mleté vanilky a 2 sáčky škrobového ztužovače šlehačky (Smetfix). Posypeme kakaem a necháme dobře vychladit.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat