BEZINKOVÝ SIRUP

300 g zralých bezinek zalijeme 1 l vody a vaříme na mírném ohni půl hodiny. Propasírujeme přes síto spolu s 50 g nastrouhaného zázvorového kořene a šťávou z jednoho citrónu, okořeníme jednou hvězdičkou roztlučeného badyánu a vmícháme 400 g třtinového cukru a dvě lžíce kyseliny citrónové, přivedeme k varu a vaříme pět minut. Plníme do lahviček vypláchnutých vroucí vodou a zavíčkujeme.


více ZDE

1 komentář:

  1. Bezinek jsem měla 1.5 kg a přidala jsem do nich ještě 1 kg ostružin. Nedala tolik cukru, ale přidala na zázvoru. Vařila jsem to mezi kojeními a přebalováním, malé se nedařilo usnout, o 1 hodinu déle. Možná to nebude mít tolik vitamínů, ale je skvělá!

    OdpovědětVymazat