Miluju starodávné, lidové recepty pro jejich prostotu a jednoduchost. Zkusila jsem jeden z nich upravit pro vegany a nezklamal ani v této podobě.
V misce smícháme 60 g Hrašky se 120 ml vody dohladka a necháme deset minut odstát. Vmícháme 100 g hrubé mouky, himálajskou sůl a dvě lžíce oleje. Necháme odpočinout a mezitím rozehřejeme 50 g rostlinného másla, vsypeme 70 g hladké mouky, lžíci čerstvě nahrubo podrceného kmínu a umícháme jíšku. Zalijeme 1,5 l vody, osolíme tmavou himálajskou solí (je aromatická), rozmícháme dohladka a přivedeme k varu. Lžičkou vykrajujeme z těsta nočky (kůsky) a zavařujeme je do vroucí polévky. Povaříme pět minut. Na talíři posypeme cibulovou natí a libečkem. Jíme s žitným chlebem.
více polévek ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat