Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přisypeme lžičku tlučeného koriandru, lžičku tlučeného římského kmínu, lžičku garam masaly, lžičku ostrého kari koření, lžičku himálajské soli a pepř. Mícháme, dokud koření nezačne intenzivně vonět a přidáme 1 kg rajčat nakrájených na kostky. Odkryté dusíme 15 minut a přidáme 300 g fazolek, 300 g mrkve a dva pórky, oboje pokrájené na nudličky. Podlijeme 100 ml bílého vína, ochutíme lžící sojové omáčky a pod poklicí dusíme do měkka. Trvá to asi 20 – 30 minut.
Mezitím připravíme rýži: Na oleji zpěníme cibuli, vsypeme propláchnutou rýži basmati, osolíme, okořeníme půl lžičkou kurkumy, chvíli mícháme a zalijeme 1 ½ násobným množstvím horké vody. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a dusíme pod pokličkou, dokud se neodpaří všechna voda a na povrchu rýže se nevytvoří dírky. Odstavíme a necháme ještě pár minut dojít. Na talíři zdobíme nasucho opraženou slunečnicí.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat