DÝŇOVÉ KOŠÍČKY S KAROBOVOU POLEVOU

Zajímavý a velmi chutný dezert.
Ze 175 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli, lžičky cukru, 45 ml slunečnicového oleje a 80 ml vlažné vody zpracujeme těsto, které rozdělíme na 12 stejných dílů a vtlačíme do vymaštěných formiček na muffiny. Pečeme při 200 stupních 15 minut a košíčky vyjmeme.
Do mixéru vložíme 250 ml horkého ovesného mléka, 200 g dýňového semínka, 5 - 6 lžic agávového sirupu, špetku soli a šťávu z půlky velkého citrónu. Rozmixujeme dohladka a krémem naplníme košíčky. Doprostřed vložíme lískový oříšek a zalijeme karobovou polevou, kterou připravíme takto: Ve 140 ml horkého ovesného mléka rozšleháme dohladka 20 g třtinového cukru, 25 g karobu a jednu vrchovatou lžíci kukuřičného škrobu. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme polévkovou lžíci sezamového nebo slunečnicového oleje. Ozdobíme košíčky a posypeme je strouhaným kokosem. Necháme vychladit.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat