SEKANÁ Z ČERVENÉ ČOČKY A TEMPEHU

Vynikající! 
Propláchneme 500 g červené čočky, vložíme ji do hrnce spolu s kouskem mořské řasy (kvůli jódu), zalijeme 1200 ml vody a uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme přes cedník a vmícháme 400 g nastrouhaného uzeného tempehu, dvě polévkové lžíce houbového koření, jednu pokrájenou cibuli, tři utřené stroužky česneku, dvě malé, na kostičky nakrájené papriky – červenou a zelenou, 20 g Hrašky rozmíchané ve 40 ml vody a zahustíme strouhankou (nejlépe z doma upečeného pečiva) podle potřeby. Vytvarujeme 4 menší šišky a pečeme v troubě na oleji při 200 stupních dozlatova. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zelným salátem. Plátky sekané drží pohromadě až po vychladnutí.


více ZDE

4 komentáře: