Večer předem namočíme 150 g bílých fazolí, druhý den vodu vyměníme a s kouskem řasy kombu uvaříme fazole doměkka. Slijeme a necháme okapat. Já jsem fazole před vařením oloupala, je to piplačka, ale jsou rychleji uvařené a také chutnější. Dělat to samozřejmě ale nemusíte.
Na lžíci oleje necháme změknout dvě pokrájené naťové cibulky a dva stroužky česneku, přidáme 350 g oloupaných a nakrájených rajčat (já jsem použila mražená divoká rajčata, která se loupat ani krájet nemusí) a 200 g zelených fazolek čerstvých či mražených. Osolíme, podlijeme 100 ml zeleninového vývaru a dusíme deset minut. Přidáme uvařené fazole a necháme bez pokličky odpařit tekutinu. Vmícháme sekanou petrželku. Můžeme dokyselit jablečným octem nebo citrónem. Podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat