Podle Romana Uhrina, 100% vegan
500 g květáku rozebereme na větší kusy a zcela neponořené ve slané vodě je uvaříme do poloměkka, trvá to asi 7 minut.
Zapékací formu vymastíme a květákové růžičky do ní naskládáme stopkou nahoru, trochu je vidličkou pomačkáme, aby pokryly celé dno.
300 ml vody, ve které se vařil květák, smícháme se 300 ml sojového mléka a přivedeme k varu. Vsypeme 100 g kukuřičné mouky, dobře rozmícháme, osolíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, 4 utřené stroužky česneku a lžičku Horalky (zeleninové koření bez soli). Nakonec vmícháme 400 g špenátu a povaříme asi 10 minut na hustou kaši, kterou zalijeme květák. Dobře se zapékací miskou zatřeseme, aby se polenta dostala až na dno.
Necháme vychladnout, vyklopíme, krájíme na porce a podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Můžeme ještě zapéct v troubě.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat