VLOČKOVÝ ŠTRŮDL

Není špatný, každopádně je mnohem zdravější než klasický štrúdl z lístkového těsta.
6 jablek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. 250 g ovesných vloček rozmícháme se 400 ml bílého jogurtu a velkou lžící medu. Rozdělíme na 4 stejné díly. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme lžící dvě ploché, podlouhlé placky – bude to základ dvou malých štrůdlíků. Na těsto z vloček rozdělíme jablka, posypeme je ořechy a skořicí a na ně opět lžící rozdělíme zbylé těsto. Musíme si pomoci rukama, aby těsto pokrývalo všude jablka a trochu je přimáčkneme - vytvarujeme šišky. 
Pečeme na 200 stupňů půl hodiny, necháme zcela vychladnout.


více ZDE

3 komentáře:

  1. Dnes tenhle recept vidim na internetu jiz po druhe, to je asi znameni, ze mam strudlik upect :-P opet povedeny recept :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za supr recept! Chutnal víc než klasika...

    OdpovědětVymazat