Brambory nakrájíme na kostky, můžeme je předem trochu povařit, ale nemusíme, já mám raději, když se pečou syrové. Dáme je do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, přidáme utřený česnek, okořeníme pepřem a bylinkami (tymián, šalvěj, dobromysl..) a upečeme dokřupava.
Půl hlávky zelí nakrájíme na nudličky, v míse důkladně promačkáme se lžičkou soli, zelí zkřehne. Nakrájíme hlávku ledového salátu a přidáme ho k zelí. Vše promícháme se zálivkou připravenou ze 4 lžic olivového oleje, 4 lžic bílého jogurtu, 4 lžic jablečného octa, 2 lžic medu, čerstvě mletého pepře, trochy soli (nezapomeneme, že v zelí už sůl je), kopru, estragonu a pažitky.
Salát vám určitě zbude k večeři, ale to nevadí, ne?
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat