Jednoduché, tradiční jídlo, jistě ho všichni dobře znáte.
Hlávku zelí pokrájíme nadrobno a dáme dusit na máslo s osmahnutou cibulkou. Podlijeme trochou vody (ale ne moc!), osolíme, přidáme lžičku kmínu a dusíme do poloměkka. Před koncem varu zaprášíme lžící mouky a necháme zhoustnout. Ochutíme octem a cukrem, případně dosolíme.
Z 220 g hladké mouky, 220 g polohrubé mouky, soli, 4 vajec a 200 ml vlažného mléka nebo vody zaděláme řidší těsto, které protlačujeme sítem na halušky do vroucí osolené vody. Vaříme do vyplavání, scedíme, promícháme se zelím a podáváme.
více ZDE
Dobry den Evi,
OdpovědětVymazathalusky se tradicne delaji z brambor, takze toto bych nazvala spise noky nebo nocky :)