100% vegan
Nové zelí je báječné, křupavé, voňavé a jemné skoro jako salát.
2 červené kapie rozřízneme podélně a ugrilujeme je v troubě rozpálené na 250 stupňů po obou stranách. Slupku sloupneme a papriky nakrájíme na nudličky. Půlku velké hlávky nového zelí nastrouháme na hrubém struhadle stejně jako dvě mrkve. Všechnu zeleninu dáme do velké mísy a vmícháme 50 g slunečnicového semínka a 50 g hrozinek.
50 g kešu oříšků umeleme na jemno a rozmixujeme na hladkou veganskou majonézu spolu s 200 g pevného přírodního tofu, třemi lžícemi jablečného octa, 100 ml slunečnicového oleje, šťávou z půlky citrónu, lžící tmavého třtinového cukru, dvěma lžičkami soli a lžící francouzské hořčice. Zálivku přidáme do salátu a dobře promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem k večeři nebo lehkému obědu.
Pokud netrváte na veganské verzi, můžete použít běžnou majonézu a ochutit ji citrónem a hořčicí.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat