DUŠENÉ ZELÍ S TEMPEHEM A TOFU

Tohle jednoduché překvapivě lahodné jídlo je inspirováno starodávným typem pokrmů, který se nazýval prostě dušenina, cože bylo zkrátka maso dušené společně s nejrůznější zeleninou, která zrovna byla po ruce, v tomto případě se zelím. Maso jsem pochopitelně nahradila, a ačkoliv jsem do toho nevkládala velké naděje, opravdu moc nám chutnalo.
Na oleji necháme změknout velkou cibuli, přidáme 250 g uzeného tofu a 200 g pečeného tempehu, oboje pokrájené na drobné kostičky. Okořeníme mletou paprikou, kmínem a pepřem, přidáme půl menší hlávky červeného zelí, podlijeme malým množství vody, osolíme a dusíme do měkka (zelí nesmí být rozbředlé!). Můžeme dochutit octem nebo citrónovou šťávou a trochou cukru. Jíme nejlépe s domácím chlebem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat