Zelená čočka je moc dobrá, vyzkoušeli jste ji? Nemusí se namáčet a nerozváří se.
V hluboké pánvi rozehřejeme čtyři lžíce oleje a osmahneme na něm čtyři utřené stroužky česneku, dvě větší mrkve a jeden malý květák nastrouhané na jemném struhadle, 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů a velkou hrst předem namočených, vymačkaných a pokrájených sušených hříbků. Okořeníme Bambovou solí, čerstvě mletým pepřem, tlučeným novým kořením, chilli a dobromyslí. Mícháme deset minut a odstavíme.
400 g zelené čočky vložíme do hrnce s vodou, přidáme kousek řasy wakame (kvůli minerálům) a uvaříme doměkka, trvá to asi půl hodiny. Slijeme a vmícháme k zelenině. Směs ochutíme dvěma lžícemi lahůdkového droždí a dvěma lžícemi umeocta, případně dosolíme a navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Posypeme slunečnicovými semínky a pokapeme olivovým olejem. Zapečeme dozlatova a podáváme buďto jen tak se salátem nebo kvašenou zeleninou nebo můžeme přidat vařené brambory jako přílohu.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat