VEGANSKÉ JIDÁŠKY

Velikonoce bez živočišných produktů? Ale ano, jde to Emotikona smile
Ohřejeme 230 ml ovesného mléka (nejlépe vlastní výroby). V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 300 g bílé polohrubé mouky, půl lžičky soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 30 g droždí. Zasypeme je třemi lžícemi tmavého cukru a zalijeme částí teplého ovesného mléka. Rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme 3 lžíce jablečného pyré (přesnídávky), 6 lžic slunečnicového oleje, lžičku vanilky, lžičku citrónové kůry, tři lžíce mletých oříšků a zbytek mléka. Důkladně zaděláme pružné, nelepivé těsto, mísu zakryjeme ubrouskem a necháme v teple asi 40 minut kynout. Z těsta rozvalujeme hady a ty stáčíme na vymaštěném plechu do jidášků. Necháme ještě 15 minut kynout. V troše ovesného mléka rozmícháme lžíci rumu a strouhaný galgán (nebo skořici), potřeme jidášky a pečeme dozlatova při 220 stupních. Jidášky jsou málo sladké, jedí se teplé, přelité sirupem (nevegani použijí med).


více ZDE

1 komentář:

  1. Dobrý večer Kuchařku ze Svatojánu,

    je nám jasné, že dostáváte spousty nabídek, ale podařila se nám dohodnout s partnerem velmi zajímavá soutěž, kde 5 vítězných food bloggerů obdrží částku 10 000 Kč a ten nejlepší navíc dostane APEROL na celé léto!

    Pravidla soutěže

    Zúčastnit se může opravdu každý se svým food blogem. Jedinou podmínkou účasti je psaní food blogu v českém jazyce.

    1. Vytvořte a publikujte příspěvek na svém blogu na téma „Aperitivo Moment“. Jeho typickou součástí je finger food a sklenka aperitivu. Nejtypičtějším je Aperol Spritz. Součástí příspěvku musí být fotografie vytvořeného finger food a drink na bázi Aperol, Campari, Crodino nebo Cinzano.
    2. Pošlete internetový odkaz na svůj příspěvek na e-mail foodblogroku@gmail.com.

    Uzávěrka soutěže je 26. dubna 2015.

    Následně odborná porota APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU vybere 5 food bloggerů s nejlepšími příspěvky. Hodnotit se bude hlavně nápaditost, ale i celková vizuální podoba. Příspěvek nemusí obsahovat jednotlivé kroky přípravy.

    Vyhlášení vítězů proběhne na večírku – slavnostním vyhlášení vítězů APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU 2014.

    Co je „Aperitivo Moment“

    Neformální setkání přátel v baru v podvečerních hodinách. Často předchází společné večeři, ale není to podmínkou. Lidé popíjejí drink a pojídají finger food. Tradiční záležitost je to zejména v Itálii či Francii.

    Ilustrační fotografii pro představu naleznete zde: http://foodblogroku.cz/soutez/

    Pokud budete potřebovat další informace k soutěži, neváhejte mne kontaktovat.

    Věříme, že Vás soutěž zaujme a že se rádi zúčastníte.


    Hezký večer


    Lukáš Beránek
    APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU
    e-mail: foodblogroku@gmail.com

    www.foodblogroku.cz
    www.facebook.com/foodblogroku
    #foodblogroku

    OdpovědětVymazat