Velikonoce bez živočišných produktů? Ale ano, jde to Emotikona smile
Ohřejeme 230 ml ovesného mléka (nejlépe vlastní výroby). V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 300 g bílé polohrubé mouky, půl lžičky soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 30 g droždí. Zasypeme je třemi lžícemi tmavého cukru a zalijeme částí teplého ovesného mléka. Rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme 3 lžíce jablečného pyré (přesnídávky), 6 lžic slunečnicového oleje, lžičku vanilky, lžičku citrónové kůry, tři lžíce mletých oříšků a zbytek mléka. Důkladně zaděláme pružné, nelepivé těsto, mísu zakryjeme ubrouskem a necháme v teple asi 40 minut kynout. Z těsta rozvalujeme hady a ty stáčíme na vymaštěném plechu do jidášků. Necháme ještě 15 minut kynout. V troše ovesného mléka rozmícháme lžíci rumu a strouhaný galgán (nebo skořici), potřeme jidášky a pečeme dozlatova při 220 stupních. Jidášky jsou málo sladké, jedí se teplé, přelité sirupem (nevegani použijí med).
více ZDE
Dobrý večer Kuchařku ze Svatojánu,
OdpovědětVymazatje nám jasné, že dostáváte spousty nabídek, ale podařila se nám dohodnout s partnerem velmi zajímavá soutěž, kde 5 vítězných food bloggerů obdrží částku 10 000 Kč a ten nejlepší navíc dostane APEROL na celé léto!
Pravidla soutěže
Zúčastnit se může opravdu každý se svým food blogem. Jedinou podmínkou účasti je psaní food blogu v českém jazyce.
1. Vytvořte a publikujte příspěvek na svém blogu na téma „Aperitivo Moment“. Jeho typickou součástí je finger food a sklenka aperitivu. Nejtypičtějším je Aperol Spritz. Součástí příspěvku musí být fotografie vytvořeného finger food a drink na bázi Aperol, Campari, Crodino nebo Cinzano.
2. Pošlete internetový odkaz na svůj příspěvek na e-mail foodblogroku@gmail.com.
Uzávěrka soutěže je 26. dubna 2015.
Následně odborná porota APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU vybere 5 food bloggerů s nejlepšími příspěvky. Hodnotit se bude hlavně nápaditost, ale i celková vizuální podoba. Příspěvek nemusí obsahovat jednotlivé kroky přípravy.
Vyhlášení vítězů proběhne na večírku – slavnostním vyhlášení vítězů APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU 2014.
Co je „Aperitivo Moment“
Neformální setkání přátel v baru v podvečerních hodinách. Často předchází společné večeři, ale není to podmínkou. Lidé popíjejí drink a pojídají finger food. Tradiční záležitost je to zejména v Itálii či Francii.
Ilustrační fotografii pro představu naleznete zde: http://foodblogroku.cz/soutez/
Pokud budete potřebovat další informace k soutěži, neváhejte mne kontaktovat.
Věříme, že Vás soutěž zaujme a že se rádi zúčastníte.
Hezký večer
Lukáš Beránek
APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU
e-mail: foodblogroku@gmail.com
www.foodblogroku.cz
www.facebook.com/foodblogroku
#foodblogroku