Tento recept je opravdu prastarý, našla jsem jej v jedné staré, sešitové kuchařce po babičce.
80 g másla utřeme se 4 žloutky do pěny. Za stálého míchání přiléváme 250 g tekutého medu, přidáme tlučený badyán, skořici, anýz, zázvor, hřebíček a pepř, 2 tabulky změklé čokolády, kůru z ½ citrónu a ½ pomeranče, 50 g strouhaných oříšků, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek a sníh ze 4 bílků. Pečeme skoro hodinu, plníme krémem: Utřeme 100 g másla a 100 g medu. 100 g polohrubé mouky uvaříme v mléce na hustou kaši a po vychladnutí smícháme s medovým máslem. Ledujeme: čtyři vrchovaté lžíce cukru moučky rozmícháme dohladka se šťávou z jednoho citrónu. Povrch zdobíme mandlemi nebo posypeme strouhanou citrónovou kůrou, ideálně čerstvou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat