Dýni přepůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na proužky a upečeme na 200 stupňů, trvá to asi půl hodiny. Necháme ji vychladnout, sloupneme slupku, odvážíme 250 g (zbytek uchováme na příště, můžeme přidat do omáček, těstovin, polévek a podobně) a rozmixujeme spolu se 3 vejci, 250 ml mléka, 1 lžící oleje, 2 tlučenými hřebíčky, špetkou kardamonu, skořice, muškátového oříšku a zázvoru, 1 lžící hnědého cukru a 100 g celozrnné špaldové mouky. Těsto je hustší, na rozpálenou pánev ho spíš roztíráme než lijeme. Usmažíme palačinky, potřeme je švestkovou čokoládou (recept najdete v albu „Sirupy, zavařeniny a další dobroty ze zahrady a louky“), stočíme, narovnáme do vymaštěného pekáčku, zalijeme 150 ml smetany rozšlehané se třemi vejci a zapečeme.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat