Ano, fíky jsou fíky, já vím, akorát že u nás nerostou
1 kg zelených rajčat omyjeme a rozpůlíme. Dáme je do velkého hrnce a zalijeme je 1 litrem vody, 250 ml octa, zasypeme 100 g cukru a necháme projít varem. Slijeme je a necháme okapat v cedníku. Do hrnce nasypeme 1 kg cukru, zředíme 200 ml vody a povaříme. Do vroucího cukru nasypeme rajčata a 2 citróny pokrájené na kolečka a vaříme 20 minut, opatrně mícháme. Rajčaty vyjmeme, naplníme do skleniček (nebo jedné velké), do nálevu přidáme vanilkový lusk a ještě půl hodiny povaříme. Hustým nálevem zalijeme rajčata ve sklenici, zavíčkujeme a sterilujeme při 80 stupních 15 minut. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Nálev mi zbyl, tak jsem ho přecedila, přidala do něho trochu kyseliny citrónové, povařila a naplnila do lahve jako sirup.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat