OVOCNÁ BÁBOVKA Z KEFÍRU

V míse promícháme 350 g polohrubé mouky, 100 g cukru, dvě rovné lžičky jedlé sody a špetku soli. V jiné nádobě rozšleháme 2 žloutky s 375 ml kefíru a 100 ml slunečnicového oleje. Vmícháme do mouky a nakonec zapracujeme tuhý sníh ze dvou bílků a 500 g ovoce (jahody, třešně…). Přemístíme do velké bábovkové formy vymaštěné máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme na 180 stupňů 30 – 40 minut.


více ZDE

4 komentáře:

  1. Za mne bouhuzel propadak, celou babovku budu vyhazovat a to se mi dloouho nestalo. Mozna by byla dobra na plechu, ale v babovkove forme se to vubec nepropeklo, babovku uz mam uplne hnedou a stejne je stale syrova diky mnozstvi ovoce.

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem babovku upekla povedla se je naprosto luxusni.

    OdpovědětVymazat