Večer předem namočíme 200 g cizrny, druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. Na třech lžících rozehřátého oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme lžíci směsi koření: garam masala, koriandr, římský kmín, karí a kurkuma, všechno zhruba stejným dílem. Chvíli mícháme, až koření začne intenzivně vonět a přidáme půlku květáku rozebraného na malé růžičky, pokrájený pórek, jednu velkou nebo dvě menší červené papriky a sklenici sterilovaných rajčat (nebo čtyři čerstvá oloupaná a nakrájená rajčata). Osolíme a vmícháme uvařenou a okapanou cizrnu. Můžeme podlít maličko vývarem, přiklopíme a dusíme asi 10 – 15 minut, květák nesmí příliš změknout. Podáváme s rýží basmati. Já si to na talíři ještě ochutila domácím kečupem s dýní (album Sirupy, zavařeniny a další dobroty ze zahrady a louky) a bylo to moc dobré
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat