Začíná období smrkání, kašlání a vůbec, je lepší zkrátka neonemocnět. Buďte co nejvíce venku, hodně spěte, pijte hodně vody a zahřívejte se zevnitř!
Na dvou lžících slunečnicového oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru a společně osmahneme. Na hrubém struhadle nastrouháme 100 g mrkve, 100 g celeru a 300 g dýně (třeba hokaido nebo pečárky, můžete použít i cuketu). Zeleninu přidáme do hrnce spolu se lžící kurkumy a dvěma lžícemi celozrnné špaldové mouky. Asi pět minut společně mícháme a potom zalijeme 1,3 l horké vody nebo vývaru, přidáme 170 g propláchnuté červené čočky, osolíme a vaříme 15 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat