OVESNÉ SUŠENKY S OŘECHY

Obyčejné, méně sladké sušenky, které si můžete vzít třeba na výlet, chutnají dobře s čerstvým jablkem. 
Sklizeň ořechů, jablek a výroba moštu je v plném proudu!
200 g jemných ovesných vloček a 100 g vlašských ořechů opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout. 40 g lněného semínka pomeleme a namočíme asi na 15 minut do 100 ml jablečného moštu a nabobtnalé je vmícháme k vločkám a ořechům. Přidáme 40 g javorového sirupu, dvě lžíce oleje, 50 g jablečného pyré a 50 g hrozinek. Uhněteme těsto, ze kterého tvarujeme kuličky a na plechu vyloženém pečicím papírem je mírně zploštíme do tvaru sušenky. Pečeme na 220 stupňů 15 minut.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat