HOUBOVÉ RIZOTO

Vynikající krémové rizoto.
40 g sušených hřibů namočíme do 1 l teplé vody, po půlhodině scedíme (nálev uchováme) a houby nakrájíme. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, houby, dva řapíky celeru a jednu mrkev, oboje pokrájené na drobné kostičky. Chvíli společně restujeme a přisypeme 400 g kulatozrnné rýže, propláchnuté v cedníku a spařené vroucí vodou. Dvě konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky a přidáme do pánve. Osolíme bylinkovou solí a po částech přiléváme nálev z hub a mícháme, dokud se nevsákne. Takto postupujeme, dokud nám zbývá nálev a dokud není rýže měkká. Nakonec zjemníme 150 ml mandlové smetany, okořeníme čerstvě mletým pepřem a prohřejeme. Na talíři zdobíme petrželkou a sypeme rostlinným parmazánem (štítek Ostatní pokusy).


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat