POLÉVKA S NEVAŘENOU ZELENINOU

Můžeme připravit obyčejnou zeleninovou polévku ještě zdravější a s plnější chutí? Ano, stačí, když uděláte polévku tak, že ji nebudete vůbec vařit. Určitě vás zajímá, zda bude zelenina měkká. Ano, bude. Polévka vás překvapí zajímavou chutí a nepřijdete o zdraví prospěšné látky.
Přivedeme k varu 2,5 l vody, vhodíme do ní 1 kg pokrájené zeleniny (mrkev, celer, petržel, pórek, kapusta, kedluben, hrášek...). Ihned snížíme teplotu na minimum, ale hrnec necháme stát zakrytý na plotně, polévka se nesmí vařit! Po pěti minutách plotýnku zcela vypneme a hrnec odstavíme. Necháme pod pokličkou 30 minut odpočívat. Ochutíme bylinkami, solí, trochou dobrého oleje, případně miso pastou, pepřem, citrónem, jak to máte rádi. Na talíři hojně posypeme čerstvými bylinkami.



2 komentáře:

  1. To musím vyzkoušet, polévky vařím často, máme je rádi.
    Díky za recept.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno a velká spokojenost :-) Moc díky za skvělý tip na přípravu!

    OdpovědětVymazat