POLÉVKA ZE ZELENINOVÉ ŠŤÁVY

Pokud toužíme mít opravdu hutnou, silnou a zdravou polévku, nepoužijeme vodu, ale 100% zeleninovou šťávu, kterou jsme si sami odšťavnili. Můžete k tomu použít i zeleninu horší kvality, oschlou, svraštělou a povadlou a budete jí potřebovat odhadem asi dvě až tři kila, podle druhu. Já jsem použila mrkev, celer, petržel, kedluben, kapustu, zelí a pórek.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžičku mleté papriky a ještě chvíli společně opékáme. Červenou papriku, pět spařených a oloupaných rajčat a tři očištěné brambory pokrájíme na kostičky a přidáme to všechno do hrnce. Zalijeme 1,5 l zeleninové šťávy, přidáme libeček a vaříme doměkka. Osolíme, vmícháme scezenou plechovku červených fazolí (nebo si předem uvaříme 100 g fazolí) a necháme projít varem.


Žádné komentáře:

Okomentovat