BRAMBOROVÉ NOKY S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Klasika, která nikdy nezklame. :)
Z 1 kg uvařených a nastrouhaných brambor, špetky soli, 1 vejce a 300 g hrubé mouky uhněteme těsto. Vyválíme z něj hada a nakrájíme na malé kousky, nočky, které zavařujeme do vroucí slané vody a vaříme je 2 - 3 minuty od té doby, co vyplavou na hladinu.
Na dvou lžících oleje necháme změknout cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 150 g pokrájených sušených rajčat naložených v oleji, osmahneme, zalijeme 200 ml bílého vína a necháme vydusit. Přidáme jednu konzervu rajčat a 4 oloupaná a pokrájená čerstvá rajčata. Dusíme do změknutí, potom rozmixujeme. Nakonec vmícháme 200 g čerstvého smetanového sýra (použila jsem ten domácí z mléka).



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat