400 g přírodního tofu nakrájíme na kostky a hodinu marinujeme v omáčce z 60 ml sojové omáčky a 50 ml cherry. Tofu scedíme a marinádu promícháme se lžící rozehřátého medu a 2 lžícemi kukuřičné mouky. Ve WOK pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a tofu na něm osmažíme. Když má křupavou kůrčičku, vyjmeme ho a dáme stranou. Do pánve přidáme 3 pórky a 1 červenou papriku nakrájené na kousky a dvě lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru. Opepříme čerstvě mletým pepřem, chvíli opékáme, zalijeme 150 ml zeleninového vývaru a dusíme 5 – 8 minut, dokud nemáme zeleninu akorát měkkou. Přidáme osmažené tofu a marinádu, necháme přejít varem, aby omáčka zhoustla. 250 g vaječných čínských nudlí připravíme podle návodu na obalu a vmícháme je k zelenině a tofu. Dosolíme a podáváme horké.
více receptů a informací na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat