Kamarád mi přivezl balík sušených meruněk, tak jsem uvařila tuhle dobrotu. Je toho jak pro regiment vojska, klidně to udělejte z poloviční dávky
400 g sušených meruněk namočíme na 5 hodin do 200 ml červeného vína. Do kastrólu nalijeme 500 ml červeného vína, přidáme 1 sáček vanilkového cukru, lžičku mleté skořice, utlučeme 1 badyán a 4 hřebíčky a vložíme je v sítku do vína. Vaříme 5 minut a přidáme naložené meruňky i s vínem a vaříme ještě 10 minut. Vyndáme sítko s kořením a vmícháme 4 lžičky Solamylu rozmíchané v troše vody. Necháme projít varem a odstavíme.
500 g tvarohu rozmícháme s 80 g změklého másla, špetkou soli a 4 vejci, vmícháme 400 g hrubé mouky, mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut.
Na rozpuštěném másle opražíme 70 g mandlových lupínků.
Na talíř narovnáme knedlíčky, zalijeme je vinnou omáčkou s meruňkami a přelijeme mandlovým máslem. Zdobíme mátou.
více ZDE
To je nádhera, děkuju za bezva recept (i za ty ostatní) :)
OdpovědětVymazatRádo se stalo :)
OdpovědětVymazatEvi, tak to vypadá (a určitě i chutná) skvěle. Určitě vyzkouším :-)
OdpovědětVymazat