Ač se to nezdá, jde o skutečně chutný moučník, nebojte se toho. 100% vegan.
Do mísy prosejeme 200 g celozrnné špaldové mouky a 300 g hladké bílé mouky, vmícháme 50 g třtinového cukru a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 30 g čerstvého droždí. Zahřejeme 300 ml sojového mléka a část ho s droždím umícháme na kašičku. Zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Přidáme 6 lžic slunečnicového oleje, špetku soli a zbytek mléka a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme hodinu zakryté v teple kynout.
Umeleme 50 g máku a svaříme ho se 70 ml sojového mléka. Umeleme 50 g mandlí a vmícháme je k máku. Menší červenou řepu uvaříme neoloupanou a vcelku doměkka, sloupneme slupku a nastrouháme ji najemno. 50 g brusinek propláchneme horkou vodou a spolu s řepou je vmícháme do máku. Nakonec osladíme dvěma lžícemi třtinového cukru a ochutíme skořicí a dvěma lžícemi cherry.
Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku a potřeme ji po nádivkou. Smotáme jako roládu a nakrájíme na stejné kousky (cca 16). Spodní část šneků namočíme do hladké mouky a všechny je pěkně narovnáme těsně vedle sebe do kulaté zapékací misky vyložené pečicím papírem. Necháme ještě 20 minut vykynout a pečeme na 200 stupňů asi 30 – 40 minut. Ještě horké potřeme sojovým mlékem a vychladlé pocukrujeme.
více TADY
Zajímavá náplň :)
OdpovědětVymazat