ZAPEČENÝ PÓREK S POLENTOU

Na záhonku zůstalo ještě pár pórků, byly zmrzlé, ale vařit se z nich naštěstí dá. Nevěřila jsem, že tohle jídlo může být až tak moc dobré!
3 lžíce hrozinek namočíme do červeného vína. 4 pórky podélně přepůlíme, omyjeme a pokrájíme na dvoucentimetrové špalíčky, které vhodíme do vroucí slané vody a tři minuty vaříme. Vymastíme zapékací misku, do ní dáme předvařený pórek a zalijeme 200 ml smetany ke šlehání, ve které jsme rozkvedlali 2 celá vejce, osolili a okořenili čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a čerstvě mletým pepřem. Předpečeme asi 20 minut na 200 stupňů. Mezitím v pánvi nasucho opražíme 100 g kešu oříšků nasekaných nahrubo, přidáme lžíci másla a lžičku karí koření a nakonec vmícháme hrozinky i s vínem. Necháme svařit a tuto směs nasypeme rovnoměrně na předpečený pórek. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a ještě dopečeme asi 8 minut.
V 1 l osolené vody metličkou rozšleháme 250 g kukuřičné mouky, za stálého míchání přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme alespoň 10 minut na hodně hustou kaši. Tu rozprostřeme na plech nebo tác a necháme vychladnout. Potom krájíme na nudličky a smažíme na pánvi WOK vytřené lžící oleje.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat