ČESNEKOVÁ KRÉMOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

Večer předem namočíme 30 g kešu oříšků, druhý den je scedíme, propláchneme a rozmixujeme se 400 ml rostlinného mléka, třeba ovesného, nejlépe doma dělaného, ale můžete použít i hotové z obchodu, jako zrovna dneska já. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a zlehka na něm osmahneme 10 čerstvých šalvějových lístků pokrájených na nudličky. Přidáme tři lžíce hladké mouky, chvíli mícháme, dokud mouka a šalvěj nezačnou vonět a vlijeme mléko s kešu. Čtyři stroužky česneku prolisujeme a přidáme je do omáčky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a povaříme do zhoustnutí. Podáváme se semolinovými těstovinami a rajčaty.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat