Recept je podle knihy Zdravě a syrově od paní Zrůstkové, chtěla jsem z ní něco vyzkoušet a tyhle řezy mě zaujaly, i když obsahují banány, pro jejichž nakupování v našich zeměpisných šířkách moc nejsem. Moučník je 100% vegan a RAW.
Přes noc namočíme 200 g mandlí a 150 g kešu oříšků, druhý den propláchneme, scedíme a vložíme do mixéru spolu se 100 g hrozinek, lžičkou kurkumy a 50 g karobu. Rozmixujeme a natlačíme do formy (cca 25/40 cm) vyložené potravinářskou fólií. Dáme do chladničky odpočinout a mezitím připravíme krém.
Rozmixujeme jedno avokádo, čtyři zralé banány, čtyři lžíce rozpuštěného kokosového oleje a dvě lžíce karobu. Krém rozetřeme na korpus a vrátíme formu do chladničky.
V malém rendlíčku rozpustíme dvě lžíce kokosového oleje a rozmícháme v něm dvě lžíce karobu a lžíci agávového sirupu. Ozdobíme moučník a povrch posypeme nasekanými lískovými oříšky.
Krém mi neztuhl tak, jak je v knize vyfoceno, přikládám to tomu, že nemám dost výkonný mixér a krém nebyl tudíž dokonale hladký a zůstaly v něm malé kousky avokáda, které patrně mělo krém zahustit. Ale chuťově je tento moučník dobrý, zvláště korpus. Krém už dělat nebudu, hlavně kvůli použití banánů, které normálně nekupuju.
více ZDE
Zdravím, co znamená, že je moučník RAW?
OdpovědětVymazatrawfood = živá strava
Vymazathttp://www.bio-life.cz/clanky/specializovana-strava/co-je-to-ziva-strava.html