POLÉVKA TAJINE

Směs koření na tradiční marocké jídlo tajine, což je nejčastěji dušené maso nebo zelenina s praženým sezamem a ovocem, se dá použít třeba i do polévky, krásně ji navoní.
200 g polévkové směsi Country Life (obsahuje pouze červenou čočku, zelený a žlutý hrách, ječné kroupy a ječné vločky) zalijeme 1 litrem vroucí vody a vaříme 30 minut. Mezitím v jiném hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme jednu cuketu a jednu mrkev nakrájené na kostky a čtvrtku kapustové hlávky nakrájené na nudličky. Posypeme lžící koření Tajines a chvíli mícháme. Jakmile se zelenina začíná připalovat, vlijeme předvařenou polévkovou směs, osolíme, zalijeme ještě 500 ml horké vody nebo vývaru a vaříme 15 minut. Pět minut před koncem varu přidáme do polévky růžičky brokolice a dovaříme.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat