NEPEČENÝ JAHELNÝ KOLÁČ

200 g jahel vypereme v cedníku několikrát vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti, vložíme do hrnce, zalijeme 800 ml šťávy z červené řepy a vaříme 20 minut za občasného zamíchání do zhoustnutí. Přidáme 50 g nahrubo sekaných mandlí (raději loupaných), 50 g nakrájených datlí, 50 g brusinek, 50 g kustovnice, 50 g slunečnicových semínek, dvě lžíce chia semínek, dvě lžíce třtinového cukru nebo sirupu a jedno nakrájené jablíčko. Vaříme ještě pět minut za stálého míchání a nakonec přidáme tři lžičky agaru rozmíchaného v troše vody. Krátce povaříme, nalijeme do koláčové formy, posypeme strouhaným kokosem a necháme v chladu ztuhnout.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat