300 g sojových bobů namočíme na 12 hodin do vody, vodu vyměníme a boby vaříme 2 - 3 hodiny (hotový sojový bob musíme pohodlně rozmáčknout v prstech). Pozor, sojové boby mají extrémní tendenci během vaření pěnit a opouštět hrnec!
Ve velkém hrnci rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm 4 cibule. Přidáme hojně koření, kterým obvykle kořeníme guláš a které nám chutná: čerstvě mletý pepř, kmín, paprika atd., já použila i kořenicí gulášovou směs. Chvíli společně mícháme, vložíme 2 – 3 červené řepy nakrájené na špalíčky. Osolíme, zasypeme lžící třtinového cukru zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme do poloměkka. Přidáme uvařené a scezené sojové boby a společně povaříme, dokud není oboje akorát měkké. Ochutíme vinným octem, můžeme zahustit strouhanou bramborou, chlebovými drobečky nebo cizrnovou moukou. Jíme s chlebem a cibulí.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat