VOŇAVÉ TOFU S ANANASEM

V pánvi WOK rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm jeden velký pórek nakrájený na tenké nudličky, kousek strouhaného zázvoru a lžičku ostrého kari. Do pánve vložíme 400 g lahůdkového tofu nakrájeného na špalíčky a osmahneme. Přidáme polovinu velkého ananasu (nebo jeden menší) nakrájeného na kousky a 300 g pokrájené ačokči (nebo zelené papriky). Ochutíme dvěma až třemi lžícemi sojové omáčky a pár minut mícháme, dokud ačokča a ananas tak akorát nezměknout. Zalijeme 150 ml kokosové smetany a prohřejeme, případně dosolíme. Kokosová smetana jídlu dodá nádhernou vůni a jemnou chuť. Podáváme s jasmínovou rýží.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat