Zajímavý a dobrý koláč pro milovníky experimentování. 100% vegan.
Ze 140 g celozrnné mouky, špetky soli, 80 g třtinového cukru, 2 lžic kakaa, lžičky kypřicího prášku, 80 ml vlažné vody a 80 ml oleje umícháme těsto, které vtlačíme do vymaštěné dortové formy a pečeme na 160 stupňů asi 25 minut.
100 g den předem namočené cizrny slijeme, zalijeme 250 ml vroucí vody a rozmixujeme dohladka, doplníme vodou na 700 ml, vmícháme 2 lžíce jablečné mouky, 5 g sušených bezinek a lžičku skořice a vaříme 30 minut za stálého míchání na hustou kaši. Osladíme podle chuti a rozetřeme na korpus.
4 jablka oloupeme, pokrájíme nebo nastrouháme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme. Odstavíme, přidáme půlkilovou konzervu ananasu i s nálevem a rozmixujeme. Vmícháme 50 g kukuřičného škrobu, krátce povaříme a rozetřeme na koláč. Necháme v chladu ztuhnout.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat