Podle Romana Uhrina, 100% vegan.
Hlávku zelí nakrájíme na osminky, osolíme a necháme ho na páře deset minut změknout. Osminky rozebereme a vyrovnáme do vymaštěného pekáčku. Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě velké pokrájené cibule a 5 posekaných stroužků česneku, přidáme hrst sekaného vopichu (nebo petrželky), chvíli opékáme a přidáme jednu na kostky nakrájenou kapii.100 g slunečnicových jader nahrubo nasekáme a přidáme je k zelenině spolu s 50 g sušeného lahůdkového droždí, chvíli společně pražíme. 3 lžíce kukuřičného škrobu rozmícháme v jednom litru zeleninového vývaru a přilijeme k zelenině. Přivedeme k varu a krátce povaříme do zhoustnutí. Omáčkou zalijeme zelí, přikryjeme alobalem a dusíme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 30 minut. Tohle lahodné jídlo je nejlepší s dušenou rýží.
více ZDE
Množství zelí, papriky a cibule jsem upravila podle toho, co dům dal. Takže: zelí, kapusta, jedna cibule, kousek dýně, místo škrobu arrow root a musím říct, že jsme pomlaskávali. Díky za tip :-)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat