Salát původem z Persie, naprosto dokonalý, tohle množství je pro 2 osoby.
200 ml bílého jogurtu zavážeme do ubrousku a dáme na 24 hodin do chladu vykapat. Na dvou lžících másla ghí necháme zezlátnout cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme stroužek česneku nakrájený na tenké plátky, osmahneme a přidáme 250 g čerstvých špenátových lístků a necháme krátce zavadnout, stále mícháme. Ihned z pánve přendáme do misky a necháme vychladnout. Rozehřejeme 1 lžíci másla ghí a osmahneme na něm půl lžičky kurkumy a lžičku sušené máty (čerstvá je lepší a přidává se syrová). Do studeného špenátu lehce vmícháme prokapaný jogurt, sůl a čerstvě tlučený pepř nakonec zalijeme máslem s kurkumou. Postupujeme jemně, ze salátu se nesmí stát kaše.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat