Zbylo mi opět spousta drti ze zeleninového džusu a v ledničce okoralé droždí. Takže co s tím? Polévku!
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhané brambory, půlku celeru, kousek zelí a drť z odšťavňovače (mrkev, červená řepa). Zalijeme vodou, ochutíme domácím polévkovým kořením a deset minut povaříme. V 250 ml zakysané smetany rozmícháme 4 lžíce celozrnné hladké mouky a povaříme v polévce ještě pět minut. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a podáváme s drožďovými knedlíčky: na másle osmahneme cibuli, rozdrobíme čerstvé droždí, mícháme do rozpuštění a do zhoustnutí. Odstavíme, vmícháme vejce, sůl, chlebovou strouhanku a celozrnnou mouku podle potřeby. Navlhčenými prsty tvoříme knedlíčky a vaříme je v osolené vodě 6 - 10 minut.
více ZDE
Děkuji!!! Polévka a knedlíčky byly naprosto skvělé!
OdpovědětVymazatTo mě těší :)
Vymazat