Rozebranou hlávku brokolice vhodíme do vroucí osolené vody a krátce, asi tři minuty, povaříme. Necháme okapat a 400 ml vývaru si uschováme. 300 g čerstvých hub (já měla hlívu a žampiony, lepší jsou houby z lesa) opražíme dozlatova na lžíci přepuštěného másla se špetkou soli a kmínem. Uvaříme natvrdo 4 vejce a oloupeme je. Rozehřejeme dvě lžíce přepuštěného másla, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme 4 lžíce celozrnné špaldové mouky a umícháme jíšku, kterou naředíme vývarem z brokolice a připravíme hustou omáčku. Opepříme ji, osolíme a vmícháme 100 g strouhaného čerstvého bylinkového sýra, nejlépe domácího (album Ostatní pokusy) a krátce povaříme. Odstavíme z ohně, do omáčky vmícháme houby a jeden žloutek rozšlehaný ve 100 ml smetany. Zapékací misku vymažeme máslem, narovnáme do ní růžičky brokolice a kolečka vařených vajec, zalijeme omáčkou a posypeme několika lžícemi nastrouhaného tvrdého černého chleba. Zapečeme na 200 stupňů dozlatova, trvá to asi půl hodiny. Podáváme s rýží nebo chlebem a se salátem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat