Pro mě osobně dokonalá chuť
Ze 400 g polohrubé mouky, špetky soli a 4 celých vajec zpracujeme těsto, které vyválíme dotenka a nakrájíme na flíčky.
Hlávku květáku rozebereme na růžičky a vaříme 10 minut, slijeme a necháme okapat. 40 g sezamových semínek rozdrtíme v mlýnku na mák nebo v hmoždíři a dobře rozmícháme se třemi lžícemi olivového oleje a půl lžičkou soli. V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla ghí a osmahneme na něm svazek naťové cibulky a 4 stroužky česneku. Přidáme sezamovou pastu, 1 lžičku mleté papriky, 1 sušenou a nadrcenou chilli papričku, 1 lžičku drceného římského kmínu, půl lžičky soli a 2 lžičky celozrnné mouky. Chvíli opékáme a zalijeme 400 ml mléka a povaříme, dokud nezhoustne. Omáčku smícháme s uvařeným květákem a ponorným mixérem rozmixujeme.
Flíčky uvaříme ve slané vodě a smícháme s omáčkou. Navrstvíme do vymaštěné zapékací misky a posypeme drobenkou připravenou z 50 g pomletého slunečnicového semínka, 4 lžic lahůdkového droždí, špetky strouhané citrónové kůry, čerstvě mletého pepře, půl lžičky tymiánu a soli. Pokapeme olivovým olejem a zapečeme dozlatova.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat