V cedníku propláchneme horkou vodou 200 g jasmínové rýže a osmahneme ji na lžíci oleje na pánvi WOK. Přilijeme 500 ml horké vody a 15 minut dusíme. Uvařenou rýži dáme do porcelánové mísy s pokličkou a uložíme do tepla. Rozšleháme 3 vejce se lžící sojové omáčky, nakrájíme 3 naťové cibulky a polovinu vmícháme do vajec. Na pánvi usmažíme tenkou omeletu a po vychladnutí ji nakrájíme na nudličky.
V pánvi WOK rozpálíme lžíci oleje a osmažíme na něm 200 g uzeného tempehu nakrájeného na nudličky, přidáme 200 g zeleného hrášku a smažíme pět minut. Vyjmeme, přidáme ještě lžíci oleje a osmažíme na něm vařenou rýži se zbytkem cibulky, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, tempeh s hráškem a omeletu. Promícháme a necháme několik minut prohřát pod pokličkou na vypnuté plotýnce.
více ZDE
Fuj. Uzený tempeh je neskutečně odporný. A vejce??? Jsem vegan, takže nepřijatelné.
OdpovědětVymazatJen klid, aby vás neranila mrtvice :)
VymazatSe z toho neposer ty neprijatelnej kretene!
VymazatNÁHODOU TO BYLO VÝBORNÝ,ZKOUŠELA JSEM I S UZENÝM TOFU :-)
OdpovědětVymazatAno ano dobre to bylo, ale pro na nas kricite?
VymazatVyzkoušeno, moc dobré jidlo, lehké, chutné, rychlé, opět mne recept nezklamal.Dekuji.
OdpovědětVymazat