PÓRKOVÁ POLÉVKA S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY

450 g pórku nakrájíme na kolečka, bílé části osmahneme dozlatova na přepuštěném másle. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme 3 lžíce celozrnné mouky a umícháme jíšku, kterou zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme a dobře rozmícháme. Do hrnce vhodíme zelenou část pórku a dvě pokrájené brambory a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, zjemníme 150 ml smetany a zavaříme do ní drožďové knedlíčky: na másle osmahneme 2 kostky (asi 80 – 100 g) čerstvých kvasnic, nejdříve ztekutí, pak ztuhnou. Podlijeme 100 ml mléka, přidáme 2 celá vejce a necháme srazit. Odstavíme, osolíme a vmícháme jedno syrové vejce, dvě lžíce dětské krupičky a tolik strouhanky, abychom mohli z těsta tvořit knedlíčky. Vaříme je v polévce 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smaženým pórkem a petrželkou.



více ZDE

3 komentáře: